(N)SIBERIKOS


SIBERIANS

SP&GIC S*Dust&Dawn Cleopatra, min første sibirkatt


Jeg kom i kontakt med Sibirkatten ved en ren tilfeldighet. I motsetning til mange andre, var det ikke pga. allergi jeg skaffet meg akkurat denne rasen, men mer ønsket om å ha en vakker katt av en rase som ikke "alle andre" hadde, og da av skogkatt-typen som jeg bestandig har foretrukket. I Norge var det under 10 eksemplar av rasen høsten 2004, men antallet har steget betraktelig siden da.


Jeg er vokst opp med katter fra jeg var liten, og alltid hadde vi langhårskatter av skogkatt-typen. Høsten 2004 ble jeg tipset av en venninne om sibirkatten, og etter å ha vårt på en katteutstilling og sett dem live, bestemte jeg for å prøve å bli eier av en jentepus. Jeg kontaktet oppdrettere i både Norge og Sverige, og etter litt leting ble jeg satt i kontakt med Madelene Stumsner i oppdrettet S* Dust&Dawn i Sverige. Hun hadde en søt liten sølv-jente til salgs, og jeg tror ikke jeg tenkte meg om i fem minutter en gang. Vi hadde hyppig kontakt i tiden før overtakelsen, og mange bilder ble sendt meg pr. mail.


Siden den gang har katteriet vokst, og jeg har nå flere katter boende her hjemme, samt noen hos forvert. For å kunne utvikle rasen, og komme videre i oppdrettet, ønsker jeg å ha flere katter med ulike linjer å jobbe med. Forvert er et godt alternativ for meg, da jeg ikke ønsker å ha for mange katter hjemme, noe som er med på å øke risikoen for sykdommer. Dessuten kan det lett bli ufred mellom kattene hvis de er for mange.


Vårt mål med oppdrettet er å avle fram:

*Rasetypiske sibirer med god størrelse og god pelskvalitet

*Katter med god helse

*Sosiale og trygge katter


Vi samarbeider med mange andre oppdrettere i inn og utland, og vil jevnlig føre inn nytt blod i oppdrettet for å holde innavlsgraden nede.

Vi tester alle våre katter regelmessig for HCM, og alle avlsdyr er både scannet og DNA-testet fri for PKD-1.